Що е то спининг въдица ?


Сигурно ви се е случвало и на вас – влизате в магазин за риболовни принадлежности, казвате, че искате да си купите въдица и изведнъж ви задават неочаквания въпрос – „ Стандартна, за морски риболов или спининг въдица?”. Естествено, най-лесно е да кажете стандартна въдица – особено ако морето е далеч от вас и предпочитате да ловите край местния язовир или от близката селска рекичка. Любопитството за спининг въдицата обаче няма да подмине и вас. Що е то спининг въдица? По какво се различава и изобщо заслужава ли си да си я купим? Вижте повече информация за спининг въдицата още сега!

SUPERCASTER_zps8e2f40ec-500x500

Спининг въдицата е специализирана въдица, която е предназначена за спининг риболов. Самият спининг риболов се характеризира с динамика и бързина на улова, като за тази цел обаче всеки рибар трябва да има необходимите качества, умения и опит да се заеме с него. Истината е, че спининг риболовът се появява за първи път през 19 век и от тогава той се превърна в един от любимите методи за улов на риба – най-вече от напредналите риболовци. Други специалисти в областта ще ви кажат, че спининг риболовът е нещо повече от риболов, който си има специална пригодена за това спининг въдица, а цяла философия и истинско приключение. Това е така, защото спининг риболовът включва и изминаване на дълги маршрути около целия водоем с цел да се установи най-доброто място за позициониране. В миналото, към спининг въдицата са се ползвали и определен вид примамки. В повечето случаи това са били воблери, клатушки или блесни. Днес, воблерите са по-скоро скъпи антики, които колекционерите на въдици биха искали да включат към своята богата колекция, а воблерите днес са видоизменени от гледна точка на големината си, формата и теглото.

За финал ще споменем само фактът, че макар и неопитни в спининг риболовът, си заслужава да си закупите спининг въдицата – нали трябва да се започне отнякъде, а опитът идва с практиката?

Leave a Comment

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>